dilluns, 6 d’abril del 2020

DIMARTS i DIMECRES, 7 i 8 d'ABRIL - Música a casa


TOTS ELS CURSOS DE PRIMÀRIA


Estimats nins i nines del CEIP de Sant Jordi, aquesta setmana no vos pos una cançó positiva perquè vull que n'escolteu un grapat sobre un tema que vos agrada. La tasca que vos propòs és escoltar algunes cançons que estan lligades a la Llegenda de Sant Jordi o a la seva Diada. M'agradaria que simplement passeu gust escoltant aquests temes i vegeu de quina manera tan diferent ha inspirat a grans artistes.

1. Cançó del Cavaller Sant Jordi - Maria del Mar Bonet. Una cantant que ha fet història en el món de la música tradicional i mediterrània. Va néixer a Mallorca i ha cantat a moltíssims d'escenaris de tot el món. En un disc dedicat al món de les rondalles i llegendes hi té aquesta cançó:


2. Dracs i princeses - Oriol Padrós. Una cançó molt alegre que parla d'això, de Dracs i Princeses i del dia de Sant Jordi, i de llibres i flors...



3. La llegenda de Sant Jordi - Ambauka. Aquest grup ens fa una versió diferent de la història. És realment el drac el "dolent" de la llegenda?



4. Amb llibres i roses - Crossing. Aquest grup fa moltes cançons amb percussió corporal i a capella (sense instruments). Escoltau aquest tema i fixau-vos com fan sons amb els llibres i les roses.


5. El vint-i-tres d'abril - Dàmaris Gelabert. Possiblement ja coneixeu aquesta gran cantautora dedicada sobretot a la música familiar. I dic familiar i no infantil, perquè agrada a petits i a grans. També té, evidentment, la seva manera de cantar Sant Jordi. És una cançó molt dolça:



I de moment, crec que ja n'hi ha prou. Més endavant potser vos en posi més. Una abraçada a tots i totes! ;)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada