Mozart i Beethoven

Mozart


Data i lloc de naixement: 27 de Gener de 1756 a Salzburg (Austria)
Data i lloc de mort: 5 de desembre de 1791 a Viena
Obre més importants: La flauta màgica,  Don Giovanni,     Requiem en Re menor, Sonata n.11 (Alla turca),Simfonia n. 41 (Júpiter)...
Apunts de la seva vida:
Als 4 anys ja practicava amb el clavicordi i el violí i feina algunes composicions.
Als sis anys el seu pare, Leopold Mozart, va decidir fer llargues gires per exhibir el seu talent i el feia tocar a les principals corts d'Europa. De fet, Mozart de ben jove estudiava moltes hores amb Leopold obsessionat amb l'educació musical del seu fill.
Als 7 anys va composar la seva primera simfonia.
Diuen que era tan bo tocant que podia tocar el teclat amb els ulls tapats i improvisava amb qualsevol tema.
Als 12 anys escriu la seva primera òpera alemanya (singspield) amb parts recitades, Bastien i Bastienne.
L'any 1782 es casa amb Constanze Weber.
Mozart segueix composant misses, simfonies, sonates, òperes, quartets, concerts...
Ell i la seva dona visqueren amb molts deutes tota la vida.
Va tenir d'alumne el gran Ludwig van Beethoven.
Mozart va escriure 626 obres en els seus 35 anys de vida i va crear un estil propi i original per la època. La darrera composició, Requiem en Re m, la deixà inacabada i la completa un alumne seu.Per conèixer més sobre Mozart i La Flauta Màgica clica aquíBeethoven
Ludwig van Beethoven (1770-1827) va neixer a Bonn (Alemanya) fa més de dos-cents anys i va morir a Viena quan tenia cinquanta-set anys. De molt petit ja va demostrar habilitats musicals amb el piano. Va tenir diferents mestres, com Mozart, Haydn i Salieri. Ben aviat va sobresortir a Viena per la seva qualitat com a compositor i pianista.
La vida, i per tant, les obres de Beethoven es poden dividir en tres etapes.
1a etapa, fins als 30 anys. La seva obra s’assembla molt a la de Mozart i Haydn. D’aquesta època és la coneguda peça per a piano Per a Elisa.
2a etapa, dels 30 als 45 anys. Beethoven supera una greu depressió a causa de la sordesa incurable. És l’època en que va escriure més obres.
3a etapa, dels 45 als 55 anys. La sordesa de Beethoven és total. Per comunicar-se necessitava quaderns de notes. D’aquesta època és la Novena simfonia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada