La veu humana

La veu és un instrument molt important. Amb ella xerram, cantam, cridam, jugam, imitam... cal utilitzar-la bé.
Els cantants es classifiquen segons el tipus de veu que tenen. Aquí teniu una sèrie de documents que vos ajudaran a conèixer millor el vostre instrument.
La Veu humana
Un cor és una agrupació musical de caràcter exclusivament vocal, format per cantaires que canten col·lectivament sovint conduits per un director. Per tant el terme cor s'oposa a qualsevol tipus d'agrupació de veus solistes.
  • L'agrupació coral més habitual, és la formada per quatre veus mixtes:sopranos, contralts, tenors i baixos.
Segons l'edat i el sexe dels cantaires parlarem de:
- cor d'infants, coral infantil o cor de veus blanques
- cor de dones
- cor d'homes
- cor mixt (homes i dones)
  • Un cor pot cantar amb o sense acompanyament instrumental. Quan ho fan sense acompanyament es diu que canten a cappella. L'acompanyament pot ser un sol instrument, un petit grup instrumental, o fins i tot una orquestra simfònica.

El Beat Box és l'habilitat d'imitar sons amb la boca (principalment caixes de ritmes), encara que també es fa servir com a base rítmica al rap improvisat al carrer. Per a molta gent es considerat un altre dels 4 elements del hip hop, per a altres un instrument apart sense estils adherits. La idea d'aquest mateix es crear des d'una cosa tan simple com ritmes i melodies, fins a imitacions d'instruments musicals, efectes especials o scratching, entre d'altres, podent així, crear cançons estructurades amb diversos patrons rítmics i\o melòdics.


Fitxa sobre les veus

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada